Advent 1. gyertyája

Az első vasárnap angyala
Kék köpenyben érkezik
Négy héttel karácsony előtt jelenik meg az első adventi angyal. Egy angyal, kék köpönyegbe öltözve, leszáll az égből, hogy közelebb húzódjon az emberekhez. A legtöbb ember ezt észre sem veszi, mert túlságosan el van foglalva mással. De azok, akik jól figyelnek, meghallhatják a hangját. Így szól hozzánk: „Figyeljetek! Isten nagy örömöt készít nektek. Isten fia eljön a Földre, hogy új erőt adjon az embereknek, hogy fényt és szeretetet hozzon minden ember szívébe. Készüljetek a fogadására”. Advent első vasárnapján szólal meg először a kék köpenybe öltözött angyal, és keresni kezdi azokat, akik meg tudják és meg akarják hallgatni őt.

November 27-én gyújtottuk meg az első gyertyát az iskola adventi koszorúján. Erre az alkalomra meghívtuk Heltner István atyát, aki megáldotta az ünnepi várakozás jelképét és megosztotta adventi gondolatait az iskola közösségével.
Patai Kristóf közvetítésével megismerhettük advent első gyertyájának üzenetét, majd megérkezett közénk az ünnep első angyala, Demeter Jázmin, aki meggyújtotta a Béke gyertyáját. Az ünnepség közös énekléssel zárult.