Advent 4. gyertyája

A negyedik vasárnap angyala
Lila lepelben lép elénk
A karácsony előtti utolsó vasárnap egy nagy, halványlila lepelbe öltözött angyal jelenik meg az égbolton, és járja be az egész Földet. Kezében lantot tart, azt pengeti, és közben szépen énekel hozzá. De ahhoz, hogy meghallhassuk, szívünk tiszta kell, hogy legyen, és jól kell figyelnünk. A Béke nagyszerű dalát énekli, mely a karácsonyi gyermekről és Isten birodalmáról szól, mely eljő majd a Földön. Sok kis angyal kíséri a nagy angyalt, együtt énekelnek és örvendeznek a mennyben. Daluktól valamennyi mag, mely a földben szunnyad, felébred, és maga a Föld is figyel.

December 17-én került sor a negyedik gyertya gyújtására. A várakozás emelkedett pillanatait az igazgatói beszéd tette még emlékezetesebbé, mely a remény fontosságáról szólt. Ferenczi Réka, 4. osztályos tanulónk meggyújtotta a remény gyertyáját Gaál Levente, 8. osztályos tanuló elmesélte a negyedik gyertya történetét.
Az adventi ünnepkör zárásaként a 4. osztályosok betlehemes pásztorjátékát tekinthettük meg. A gyerekeket Szabóné Várady Katalin és Koronczai Edit készítették fel.