Diákolimpia: atlétika, labdarúgás

Az időjárás az elmúlt hónapban még nem mindig idézte a tavaszt, de ennek ellenére megkezdődtek a hagyományos tavaszi sportversenyek, amelyek egyrészt a Diákolimpia másrészt a Bozsik Intézményi Program keretében kerültek megrendezésre.

Legkorábban március 9-én a Diákolimpia Körzeti Mezei Futóversenyét rendezték a sárbogári ifjúsági park kiváló minőségű rekortán pályáján, ahol nagyon szép eredményeket értek el iskolánk tanulói. A lányok közül első helyezést értek el Ferenczi Réka a II. korcsoport és Balogh Blanka a III. korcsoport versenyében, a fiúk közül pedig Potyondi Gergő a IV. korcsoportos fiú versengésben. Második helyezést szerzett a lányok közül Kovács Natália a III. korcsoportban, illetve a fiúk IV. korcsoportjában Balogh János. A csapatversenyben a IV. korcsoportos Poytondi Gergő, Balogh János, Bognár Gábor, Szabó Zsolt összetételű fiú csoport szintén első helyezést ért el. Helyezést nem értek el, de szépen helyt álltak a III. korcsoportos fiú versengésben Rupa Alex és Demeter Levente.

A körzeti versenyen elért eredmények alapján többen jogot szereztek a megyei mezei futóversenyen való induláshoz, amelyre március 29-én került sor Székesfehérváron, a Palotavárosi tavaknál kialakított pályán. A részvételünk célja elsősorban a tapasztaltszerzés volt, hiszen a gyerekek még nem jártak ilyen rangos versenyen. A saját futamában Balogh Blanka és Potyondi Gergő is jól versenyzett és a középmezőnnyel ért célba, Balogh Jánosnak sajnos sérülés miatt fel kellett adnia a versenyt.

Labdarúgóinkat is beneveztük a diákolimpia körzeti versenyeire, amelyekre március 24-én, illetve április 17-én került sor a Sárbogárd SE sporttelepén. Mindkét alkalommal a körzet iskoláinak csapataival mérték össze tudásukat iskolánk 7-8 osztályos tanulói a IV. korcsoportban, illetve az 5-6. osztályosok a III. korcsoportban. Bár derekasan helyt álltak a csapatok tagjai, sajnos egyik korosztályban sem sikerült továbbjutást érő helyen végeznünk, de képet kaphattunk, hogy hol tartunk ebben a sportágban a környékbeli iskolákhoz képest.

A diákolimpiai programok későbbi körzeti alkalmain is szeretnénk részt venni, így most az atlétika-többpróba versenyekre készülünk a legidősebb korosztály ügyes sportolóival.