Európai Diáksport Nap

Európai Diáksport Nap a Cecei Általános Iskolában

Iskolánk évek óta csatlakozik az Európai Diáksport Naphoz, amely keretében hagyományosan egy sportos-túrázós tanítás nélküli munkanapot szoktunk megvalósítani. Az idei évben sem volt ez másképp, hiszen iskolánk mind a 8. évfolyama készült erre a programra, rendhagyó módon október 3-án.

Az 1-2. évfolyamos osztályok az iskola területén hajtottak végre sportos feladatokat. Az ügyességi feladatok a sport jegyében teltek, hiszen labdás, mozgásos feladatokkal teljesítették az idei célt, vagyis 2023 méter megtételét.

A 3-8. évfolyamon egy, a település sportpályáján megvalósított sportnap keretében szerveztük meg a programokat. Ennek keretében egy rövid gyalogtúra során az osztályok felkeresték a községi sporttelepet, ahol bemelegítésképpen teljesítették 2023 méteres futást a pálya körül kijelölt útvonalon.

Ezután több csapatra osztottuk az osztályokat és mindenki kipróbálhatta az az akadálypályát, amelyet erre az alkalomra alakítottunk ki bóják, karikák, gumiabroncsok segítségével. Aki szerette volna még versenyre is kelhetett egymással a pálya gyorsabb teljesítésével. Ezután került sor a záró versenyszámra, amelyre nyolc fős csapatok jelentkezését vártuk. A csapatoknak váltófutással kellett teljesíteni a megadott távolságot, amelyhez színes váltóbotokat kellett használniuk.

A jó hangulatú versenyek után egy újabb rövid gyalogtúrával zártuk Cecén az Európai Diáksport Napját.

Király László