Farsang

Farsang a Cecei Általános Iskolában

Február első hete a farsang jegyében telt az intézményünkben.  Kicsik és nagyok lelkesen készítették a jelmezeiket, álarcaikat, miközben a farsangi szokásokról, hagyományokról, vagy az ételekről sok információt gyűjtöttek a faliújságokon olvasott írásokból.  A tanítási órák keretében kamatoztathatták az elsajátított ismereteket, az alsó évfolyamos gyerekek az életkori sajátosságaiknak megfelelő szövegértési feladatlapot tölthettek ki, míg a felső tagozatos diákok a farsangi kvíz feladatait oldották meg.

A pénteki farsangolást már mindenki nagy izgalommal várta, mivel az eddigiektől eltérően új formában került megszervezésre.

 A program már reggel kezdetét vette a 7. osztályosok tombola árusításával, illetve a nyerő sorjegyek beváltásával. A jelmezes felvonulás helyszíne a tornaterem volt, ahol minden alsós osztály bemutatta szebbnél-szebb jelmezeit. Az 1.a és a 2.a osztályok kis nebulói farsangi köszöntőt és verset is mondtak. A felsős évfolyamok közül az 5. osztály tanulói egy fergeteges zenés produkciót adtak elő, míg a 6. osztály csoportos produkciójával egy esküvői szertartás megható pillanatainak lehettünk tanúi. Ezt követően az 1-4. osztályok a tornateremben folytatták a farsangolást, ahol táncolhattak és különböző játékos feladatokat végezhettek. Eközben a nagyok beválthatták a nyerő tomboláikat és osztályonként elfogyasztották a farsangi lakomát. Ez után a felsősök folytatták a tornateremben a mulatozást és az ügyességi játékokat, és kicsik mentek az osztályaikba.

Az iskola apraja-nagyja jól érezte magát ezen a napon, és reméljük sikerült a telet is elűznünk.