Gyereknap Vajtán a Zichy Kastélyban

A Cecei Általános Iskolások gyermeknapi rendezvénye a vajtai Zichy Kastélyban és annak parkjában- Jubileumi gyermeknap!

2023. június 9-én, pénteken csodálatos gyermeknapi rendezvényen vehettek részt a cecei iskolások. A vajtai Zichy Kastély építésének 100. születésnapjához kapcsolódva gyermeknapi rendezvényt valósítottak meg a kastély munkatársai és az iskola szülői közösségének tagjai. Az árnyas fák alatt nagy szeretettel fogadták a gyerekeket, akik több ugrálóváron, élő csocsóval, lufi hajtogatással, énekes előadással, bűvész bemutatóval, buborékfújással élvezték a számukra rendezett alkalmat a Napraforgók Játszóház eszközeinek, játék javaslatainak köszönhetően. A hatalmas játékokon mindenki megtalálta a számára megfelelő tevékenységeket, melyeket nagyrészét a szülők állították fel és felügyelték a nap folyamán.

Minden kisdiákot – életkorának megfelelően – kastély túrára is vártak a szervezők, ahol körbesétálva megismerkedhettek az épület elmúlt száz évének történéseivel.

Az udvaron elfogyasztott finom ebéd, „fánkozás” és a jégkrém elfogyasztása után lesétáltunk a kastély újonnan kialakított mobil színpadához, és annak nézőteréhez, ahol árnyas környezetben került sor „Az én kastélyom” címmel meghirdetett rajzpályázat eredményhirdetésére, hiszen sok diákunk vett részt a vajtai Zichy Kastély 100 éves születésnapja alkalmából meghirdetett pályázaton.

A munkák méltatását Benéné Csik Judit, az egyik főszervező végezte, míg az ajándékok átadását egy Zichy leszármazott családtag végezte. Sok szép ajándékkal gazdagodtak ifjú, tehetséges diákjaink, akiknek az alkotásait a nap folyamán egy kiállítás keretében meg is tekinthettünk.

A folytatásban a szekszárdi Hangszerelem Hangstúdió oktatóinak és diákjainak fergeteges műsorát hallgathattuk meg, akik fülbemászó dallamokkal, tapsra bíztató ritmusokkal és élőzenével koronázták meg a cecei diákok gyermeknapját Vajtán.

Szeretnénk megköszönni ezt a nagyszerű lehetőséget a Zichy-Vajta Konferenciaközpont munkatársainak, Pajorné Szász Ibolyának a Szülői Közösség vezetőjének, valamint a sok lelkes és támogató szülőnek, akik lehetővé tették a gyermeknap megvalósulását!

Köszönjük!

A képek forrása a Napraforgók Játszóház facebook oldala.