Iskolába hívogató

Iskolába hívogató 2024.

   Mint minden évben, idén is elérkezett a bemutatkozás ideje a Cecei Általános Iskolában, mert „a jó bornak is kell a cégér”. Az intézményvezető asszony, a leendő tanítónénikkel karöltve kereste fel beiskolázási körzetünk óvodáit. Cecén, Sáregresen és Vajtán is, nagy létszámban, és lelkesedéssel hallgatták meg az édesanyák és az édesapák a jövőre vonatkozó terveinket, céljainkat, iskolánk szóbeli bemutatását, és tették fel esetleges kérdéseiket. Szóbeli meghívással is éltünk, „iskolába hívogató” foglalkozásainkra invitáltuk a kisgyermekeket, és szüleiket.

   Három alkalommal vártuk a leendő első osztályos gyermekeket, és szüleiket, hívogató, bemutatkozó alkalmainkra. Az amúgy is folyton nyüzsgő aulát, boldogságtól csillogó gyermekszempárok népesítették be mindegyik rendezvényünk időpontjában, melyért végtelenül hálásak vagyunk a tisztelt szülőknek. A csoportfelosztások után az első napunkon, játékos tanóra vette kezdetét, ahol a gyermekek a tanító nénikkel fedezhették fel az osztálytermeket, és játszhattak matematikát, szituációs, és szövegértés feladatokat. Ezzel egy időben az édesanyák és édesapák, igazgató asszony vezetésével, részt vehettek az első szülői értekezletükön, ahol számos fontos információt tudhattak meg iskolánkról, fontos időpontokról, és a várható tanévkezdésről, valamint bejárhatták az iskola minden zegzugát. Az első nap lendületét folytatva a következő nyílt napon valódi angol órával vártuk leendő tanulóinkat, majd Judit nénivel kipróbálhatták, hogy hogyan, milyen módon irányítható egy padlórobot, és ezzel egyidőben Cili néni azt is megmutatta, hogyan dolgozunk, tanulunk és legózunk is egyszerre laptop segítségével. A harmadik alkalmunkon a testnevelés, a tánc, és úgy egyáltalán, a mozgás öröme és szeretete került középpontba, hiszen a gyermekek a csodálatos, és modern tornacsarnokunkban, játékosan mutathatták meg testi erejüket, gyorsaságukat. A kis tornatermünkben pedig népzenei elemekkel, népi énekkel, néptánccal várták a legkisebbeket a Tehetség Alapfokú Művészeti Iskola kiváló táncpedagógusai, hogy kis ízelítőt adjanak abból a végtelen repertoárból, melynek birtokában vannak, s melynek nagyrészét tanulóink az évek során el is sajátíthatnak tőlük.

E napok mellett bemutatkozhattunk a leendő első osztályos szülők számára egy nyitott tanórákkal tűzdelt tanítási napon is, ahol szintén szép számmal jelentek meg a gondviselők. Március 27-én komplex (környezetismeret, matematika, magyar nyelvtan) tanóra, matematika, illetve magyar nyelv és irodalom tanórák keretein belül 1-4. osztályig engedtünk bepillantást nyerni a szülőknek a mindennapos, gyermekeikkel közös munkánkba.

Köszönetet mondunk a megjelent gyermekeknek, hogy csudaédesek, érdeklődőek, kitartóak és roppant ügyesek voltak, a gyermekek szüleinek, akik fontosnak tartották, hogy megjelenjenek ezeken a napokon, és természetesen az intézményünk vezetőinek , valamint minden kedves kollégánknak, akik a nyílt alkalmak, órák során bármilyen segítséget nyújtottak.    Összességében elmondhatjuk, hogy remekül sikerültek bemutatkozó napjaink, így bízunk abban, hogy leendő első osztályosaink is boldogan érkeznek majd további nyílt napjainkra, azután pedig majd szeptemberben, már első osztályos tanulóként a – méltán népszerű – Cecei Általános Iskolába.