Medve Matek 2024

Medve Matek 2024

Április 26-án iskolánk négy diák és egy felnőtt csapattal vett részt a székesfehérvári Medve Matek Szabadtéri Matematikaversenyen. A rendezvény különlegessége, hogy a megszokott matematikaversenyektől eltérően, szabadtéren, a város egyik parkjában zajlik, ahol különböző matematikai feladatokat kell megoldaniuk a versenyzőknek, miközben térkép segítségével állomásról, állomásra haladnak. A megmérettetésen öt diák és két felnőtt kategóriában több mint ezren versenyeztek.

Iskolánk csapatai nagyon aktívan vettek részt a versenyen, és remekül helytálltak a kihívásokkal szemben. Komoly matematikai kreativitást és problémamegoldó képességet igénylő feladatokat oldottak meg a rendelkezésre álló három óra alatt, s közben több kilométert gyalogoltak.

Ezüst rangot szerzett két csapatunk:

koala (3.-4. évfolyam) kategóriában: Erdős Zora, Gajdos Áron, Tállai Marcell, és medvebocs (5.-6. évfolyam) kategóriában: Kovács Noel és Szabó Ervin

Arany rangot szerzett három csapatunk:

medvebocs kategóriában: Devecsai Dorina, Oláh Rubina, Szabó Luca Loretta (36. helyen végzett), Ferenczi Réka, Kovács Katica, Markovits Rebeka (8. helyen végzett)

ursa minor (általános iskolai tanár) kategóriában: Szalai Lászlóné, Markovitsné Jávorházy Kata (2. helyezést értek el)

Gratulálunk minden résztvevőnek! Büszkék vagyunk rátok!