Mesemondó verseny

Illyés mesemondó verseny

Iskolánkban, az Illyés-hét programsorozatában a nyitó rendezvényt 2024. 04. 15-én újra a mesemondó verseny képviselte. Nagy hagyománnyal és jelentős résztvevői táborral bírt már 2003 óta, és most egy kis kihagyás után elérkezettnek láttuk az időt, hogy új életre keltsük.

A megnyitóra délután 13:00 órai kezdettel, az érkező vendégek regisztrációját követően került sor. Ez alkalommal Koronczai Edit igazgatóasszony mondott ünnepi megnyitó beszédet, majd Trázer Luca 6. osztályos tanuló bogyiszlói népdalokból összefűzött csokra következett.

A mesemondó verseny megnyitóján került sor a korábban meghirdetett és beérkezett alkotói pályázatok díjazására. Meseillusztrációkat kellett készíteni, és mondhatom, hogy nagy örömünkre rengeteg igényes alkotás érkezett. Ezekből egy kiállítást is szerveztünk az iskola aulájában.

A mesemondó versenyre összesen 14 iskolából 91 tanuló nevezett, ami nem maradt el a várakozásoktól, sőt egyes korábbi évek létszámát is felülmúlta. A tanulók évfolyamonként külön termekben mérték össze tehetségüket. Mindenki becsülettel felkészült, és helytállt a versenyben, fel is adták a leckét a zsűrik tagjainak a döntéshozatal során. Olykor nem is lehetett különbséget tenni, így szép számmal voltak megosztott helyezések is. A tanulókat és kísérőiket a várakozás ideje alatt, a szülői munkaközösség jóvoltából, vendéglátással fogadtuk az iskola ebédlőjében, ahol már felszabadultabb hangulatban folytak a beszélgetések. Az eredmények hirdetése is osztályonként történt, minden versenyző kapott egy emléklapot és egy kis ajándékot, hogy jó szívvel emlékezzenek a szereplésükre, a legügyesebbek pedig oklevelet és könyvjutalmat vihettek haza.

A mesemondó verseny helyezései a következőképpen alakultak:

ÉvfolyamHelyezésNévTelepülés
1.1.Simon ZsuzsannaCece
2.Bernáth TamásSárbogárd (Mészöly)
3.Rauf Előd ÁrpádNagyvenyim
3.Farkas Oguz FülöpCece
2.1.Pötör AnnaMezőfalva
1.Horváth KendraSárkeresztúr
2.Erdős MajaCece
3.Ács BotondSárbogárd (Mészöly)
3.1.Csepreghy SzonjaMezőfalva
2.Juhász LiliMezőfalva
2.Dömők ÁdámCece
3.Burány Andor AndrásElőszállás
4.1.Simon ZsófiaSárbogárd (Mészöly)
2.Horváth LiliánaSárkeresztúr
3.Csomós AttilaMezőfalva
5-6.1.Deák BlankaSárbogárd (Mészöly)
2.Dömők Fanni FlóraSárbogárd (PSG)
3.Gáspár KevinSárbogárd (PSG)
3.Somogyvári ViktóriaSárszentmiklós
7-8.1.Kipilla BenedekMezőszilas
2.Dömők RóbertSárbogárd (PSG)
3.Vámosi Mária IzabellaSárbogárd (PSG)

Gratulálunk minden versenyzőnek! Valamint köszönetet mondunk minden felkészítő nevelőnek, szülőnek és kísérőnek az áldozatos munkájukért, kollégáinknak, az SZMK tagjainak és technikai dolgozóinknak a lebonyolításban nyújtott segítségükért. Reméljük, hogy a következő évben, mint a mesékben, újra eljönnek hozzánk „szerencsét próbálni”!

Köszönettel: Ferencziné Fülöp Cecília és Ferenczi Roland

szervezők