„ Nyílt Sí Tanpályák Program – Hejhó, síelni jó”

„ Nyílt Sí Tanpályák Program – Hejhó, síelni jó”

A Magyar Kormány által meghirdetett „Közösségi élet újraindítását célzó program” keretében az Aktív-és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ támogatásával „ Nyílt Sí Tanpályák Program – Hejhó, síelni jó” elnevezéssel ingyenes síelési lehetőséget biztosít 10 000 magyarországi iskolás gyermek számára.

A Cecei Általános Iskola 2. évfolyamosai 2024. március 19-én, kedden Szekszárdon jártak a SÍ-ELEK Sítanodában. A megérkezés után minden gyermek felvette a számára már előkészített síbakancsot, majd egy rövid bemelegítés és tájékoztatás, eligazítás után fel is csatolták a síléceket, amiket szintén névre szólóan előkészítettek számukra.

Kipróbálták a dombon felfelé „araszolást”, majd rövidesen mindenki le is csúszhatott. A kezdeti bizonytalanságok után mindenki ügyesen megállt és siklott a léceken, kipróbálhatta magát ebben a furcsa, csúszós, „összeakadós” helyzetben. A sikeres siklásoknak együtt örültünk és tapssal jutalmaztuk.

Ezután lecsatolták a léceket, levették a bakancsokat, amiket nagy gondossággal a helyükre raktak, és kezdetét vette a „hófánkon” csúszás. Mindenki több alkalommal kipróbálhatta a teljes pályán a hófánkozást, ami nagyon tetszett a másodikosoknak.

A folytatásban ellátogattunk a Generációk Parkjába, ahol számos sporteszköz, játék és közösségi tér várta őket. Csúszdák, hinták, mászó- és erősítő eszközök, egy hatalmas torony, mindez biztonságos környezetben kialakítva kicsik és nagyobbak számára.

A gyerekek alig tudtak betelni a sokféle lehetőséggel, ami eléjük tárult, és amivel nem mindennap találkozhatnak.  Szinte minden izmukat átmozgatták a sokféle eszköz segítségével. Jó volt látni, hogy mennyire lelkesek! Nem is akartak hazaindulni, olyan jól érezték magukat!

Nagyon köszönjük a lehetőséget, hogy ilyen izgalmas kalandban lehetett részünk!

Horváth Ágnes, Nagyné Gyánó Gabriella és Szabóné Várady Katalin kísérő pedagógusok