Vajda János Versmondó Verseny, Vál

2023. március 31-én, pénteken alsó tagozatos versmondóinkkal ellátogattunk a Váli Vajda János Általános Iskola megyei versmondóversenyére. A rendezvényt vármegyénk Pedagógiai Oktatási Központja is támogatta.

Iskolánkat a következő tanulók képviselték:

Balogh Gergely 1.a

Dobrádi Zalán 1.a

Balogh Boglárka 2.b

Dömők Nóra 2.a

Erdős Zora 3.a

Kovács Ajsa 3.b

Dömők Fanni 4. o

A megyei versenyt megelőzte a Cecei Általános Iskolában a Petőfi 200 rendezvénysorozathoz kapcsolódó versmondó verseny, melynek eredményei alapján kerültek kiválasztásra a váli versenyre utazók.

Nagy izgalommal készültünk a megmérettetésre, hiszen az elmúlt 2 évben nem sok ilyen rendezvényen vehettünk részt, és ilyen távolságra, alsós tanulókkal akkor is ritkán. Az utazásunkat Cece Nagyközség Önkormányzata kisbuszával valósítottunk meg, amit ezúton is köszönünk!

Megérkezésünk után egy megnyitó keretében köszöntöttek bennünket az iskola udvarán, ahol elhangzott, hogy még Cecéről is érkeztek versenyzők. Ez nagyon jó érzés volt számunkra!

A vezető asszonyon kívül Galambos Zsuzsanna a POK vezetője is üdvözölte a rendezvényen résztvevőket.

Bemutatták a népes zsűri tagjait, akik között sok író-költő, újságíró, pedagógus, de több színész is volt, többek között Kubik Anna színésznő.

A gyerekek nagyon szép előadásokkal képviselték iskolánkat, mindenki a legjobb tudása szerint adta elő a versét a népes mezőnyben, hiszen 9 korosztályban közel 170-en versenyeztek, Válon.

Mindenki szép ajándékokkal, élményekkel gazdagon térhetett haza.

Nagyon jól éreztük magunkat!

Ki szeretném emelni, hogy milyen jól viselkedtek a gyerekek, a rendezvényhez illően, nyitottan, nyugodtan, türelmesen! Köszönöm minden kollégának a felkészítést a versmondásra és arra, hogy a versenyre mentálisan is támogatták őket!

A korcsoportos eredményhirdetés  során mindenki emléklapot kapott, melynek átadása közben a zsűri tagjai kitértek minden gyermek esetében az erősségekre és fejleszthető területekre egyaránt az előadásmódjukat illetően.

Nagy szeretettel fogadtak bennünket, már a megnyitón elmondták, hogy Cecéről is érkeztek diákok, majd a zárás során is elhangzott, hogy visszavárnak bennünket!

A cecei diákok közül Dobrádi Zalán 1. a osztályos tanuló III. helyezést, Balogh Gergely 1.a osztályos tanuló II. helyezést ért el.

Nagyon büszkék vagyunk rájuk!

Szabóné Várady Katalin, tanító