Vajda János Versmondóverseny, Vál

A Váli Vajda János Általános Iskolában jártunk

Március 22-én, pénteken 8 tanulóval utaztunk a Velencei-tó közelébe a Vajda János Versmondóversenyre Válra. Mint megtudtuk, az idén 29. alkalommal rendezték meg az iskola és a Fejér Vármegyei POK által támogatott rendezvényt. A versenyre több író, költő, színész, újságíró, POK munkatárs utazott, hogy a 23 település 27 iskolájából érkező 134 tanulót meghallgassa, versmondását élvezhesse, és értékelje. Így Kubik Anna Kossuth-díjas színművésznő, Csomor Ágnes, Kozáry Ferenc színművészek, továbbá a Pefőfi Irodalmi Múzeum, és a Nemzeti Színház munkatársai.

A megnyitó az igazgató asszony köszöntésével kezdődött, aki nagy szeretettel köszönte meg mindenkinek a versek szeretetét, a versenyen való részvételt. Köszöntőjében kiemelte, hogy Cecéről is érkeztek diákok, ami nagyon jólesett nekünk. 

Ezután Kubik Anna Kossuth-díjas színművésznő kedves szavai következtek, aki saját élményeivel erősítette bennünk a versek, az irodalom szeretetét. 

A folytatásban Tessely Zoltán képviselő úr köszöntötte a versenyzőket és minden nyertesnek felajánlott egy Pannónia szíve című albumot, ami a térséget mutatja be sok fényképpel.

A fogadó iskola énekkara egy szép dallal köszöntötte a vendégeket, majd elkezdődött a versengés. A gyerekek csodás verseit, előadásait öröm volt hallgatni. Igazán csak gratulálni tudunk a sok tehetséges versmondó szerepléséhez! Minden korosztályban igen nehéz feladat elé állították a zsűri tagjait. Az eredményhirdetésekre várva minden gyermeket, és kísérőt megvendégeltek, kifogástalan ellátásban volt részünk. 

Az 1-6. osztályosok és 1-4. osztályos SNI-s tanulók egy szabadon választott verssel, a 7-8. osztályosok a szabadon választott vers mellett, egy Vajda János verssel indulhattak.        A cecei diákok közül Balogh Boglárka Brigitta és Nemes Mira különdíjban részesültek, a többiek Balogh Gergely, Dobrádi Zalán, Dömők Ádám, Szücs Dominik, Erdős Zora és Horváth Kaludia emléklapokkal és váli ajándékokkal gazdagodtak.

Szeretnénk ezúton is megköszönni a gyerekeknek a lelkiismeretes felkészülést, és a sok élményt, amit nyújtottak a versenyen! 

Köszönetet mondanánk a felkészítő pedagógusoknak is, akik támogatták őket: Fülöpné Móré Boglárkának, Kaczné Lajtos Juditnak, Sohárné Bali Máriának, Németh Mónikának és Szabóné Várady Katalinnak. Valamint a vajtai és cecei önkormányzatoknak, hogy a versenyre való eljutásban is segítettek bennünket.

Nagy örömünkre iskolánk egyik volt tanulója Dömők Róbert 7. évfolyamos tanuló I. helyezést ért el korosztályában! Neki is szívből gratulálnunk!

Szabóné Várady Katalin és Fülöpné Móré Boglárka felkészítő pedagógusok