Alsó tagozatosok jutalomkirándulása

Október 16-án délelőtt 44 alsó tagozatos, második, harmadik és negyedik osztályos tanuló indultunk  útnak Dunaföldvárra, hiszen ez volt annak a jutalomkirándulásnak az úticélja, melyet az előző évben nyújtott kitűnő és jeles tanulmányi eredményükért kaptak a diákok.

Amint odaértünk, két csoportra osztottuk a diákokat. Az egyik csapattal átsétáltunk a várba, ahol a Fafaragó Galériában egy mesét játszhattunk el. Ezután mindenki kapott egy képrészletet, amit meg kellett keresni a kiállításon. Ezt a feladatot mindenki sikeresen és gyorsan teljesítette, így következhetett a hárompróbás ügyességi játék.

Eközben a másik csapat a könyvtárban kezdte a programsorozatot hegedű és gitár kísérettel egynépdalt énekeltek, majd a mesékhez kapcsolódó játékos feladatok vártak rájuk. Elsőként  puzzle, mesedominó, illetve a keresd a párját szójáték. A délelőtti programunk egy mesehallgatással zárult.

Ezután lehetőségünk volt igazán különleges környezetben, a Duna partján elfogyasztani az ebédünket, s természetesen a játszótér meglátogatása sem maradhatott ki a programunkból.

A nap azonban ezzel még nem ért véget, délután kettő órára mehettünk a Művelődési Központba, ahol a Ziranó Színház „Egyszer fenn… – Egészen elröppent időutazás a szárnyak nyomában” című bábelőadását tekinthettük meg, melynek köszönhetően egy aranyos történeten keresztül még a történelem, illetve a repülés történetének izgalmas részleteibe is bepillantást nyerhettünk.

Fáradtan, de rengeteg élménnyel gazdagodva, vidáman tértünk haza.

Ezúton is nagyon szépen köszönjük a Cecei Iskoláért Közhasznú Alapítvány, valamint a Diákönkormányzat támogatását, hiszen nélkülük nem valósulhatott volna meg ez a kirándulás.

Sohárné Bali Mária és Kaczné Lajtos Judit