Az 5. osztályosok őszi kirándulása

Őszi közösségépítő kirándulás az 5. osztályban


Október 13-án, pénteken őszi kiránduláson vettek részt a Cecei Általános Iskola 5. osztályos tanulói.

A kirándulás elsődleges célja a szabadidő hasznos eltöltése, a gyermekek közösségi nevelése volt. Erre nagyon jó lehetőséget biztosított egy kerékpártúra, amelyet egy közeli kedvelt kirándulóhelyre szerveztünk. Természetesen előtte felmértük mindenki kerékpár tudását, hiszen közel 15 km távolságot akartunk teljesíteni a programmal. A kirándulás során elsajátítottuk azokat a közlekedési szabályokat is, amelyek alapvetően fontosak egy csoportos kerékpártúra során. Folyamatosan figyeltünk egymásra és a többi közlekedőre is, ezért minden nagyobb gond nélkül eljutottunk a nagyon jó minőségű aszfaltos mezőgazdasági utakon a célunkhoz, a Cece, Alap, Vajta és Alsószentiván határán található Benedeki-tóhoz. Itt elfogyasztottuk a jól megérdemelt szendvicsebédünket, amely után megismerkedtünk a nagyon szép természeti környezettel, a tóhoz tartozó infrastruktúrával és ízelítőt kaptunk a vízparti növény és állatvilágból. Ezután közösségépítő játékokkal készültünk, de az első olyan sikert aratott a diákok körében, hogy a többire már nem is
maradt időnk. A tóhoz közeli erdős-füves terepen óriási sikert aratott a számháború, amelyet nagy beleéléssel játszottak a gyerekek.

Nagyon szomorúak voltak, amikor jeleztem számukra, hogy indulnunk kell vissza, hogy a vidéki tanulók is elérjék az iskolabuszt. Azzal zártuk a programot, hogy amennyiben lesz rá időnk és lehetőségünk, mindenképpen megismételjük.

Király László