Bibliai témájú kiállítás Cecén

Budai Árpád református hittanoktató és fajátékkészítő bemutatója a Cecei Általános Iskolában

Budai Árpád már járt iskolánkban, amikor bemutatta a több száz faragott madárból álló gyűjteményét a Madarak és Fák Napja országos programhoz kapcsolódva. Már akkor meggyőzött mindenkit arról, hogy milyen szenvedélyesen szereti a fából készült madarait, amiket maga alkot meg. Nem csak elkészíti faragásait, hanem azt is célul tűzi ki, hogy az ismereteit is átadja a madarakkal kapcsolatban.

December 12-én, kedden ismét ellátogatott a Cecei Általános Iskolába, amikor azt mutatta be a gyerekeknek és pedagógusoknak, hogy református hitoktatóként mennyire fontos számára a bibliai történetek minél sokrétűbb megismertetése a gyerekkel. Mivel tehetné egy fafaragó ezt hitelesebben, mint a történetek fából elkészített bemutatásával.

A gyerekek nagy ámulatára előkerültek a dobozokból a biblia történeteinek faragott „makettjei”, a teremtéstől, Noé bárkáján át a harcokig, sok-sok alkotáson keresztül mutatva be Könyvek könyvének történeteit.  Ezek az alkotások játéknak tűnhetnek, és persze játékosak is, de igazából a történetek bemutatását, elképzelését, képi megjelenését szolgálják, hogy a gyermekek minél jobban megismerjék a bibliában leírtakat. Nagy örömünkre a cecei diákok nagyrésze már kicsit ismerője a bibliának, sok történetet hallottak már, és vannak, amikkel ezután fognak találkozni, de mindenki nyitott szívvel hallgatta Árpád szavait és figyelmesen nézegette az alkotásait.

Nagyon köszönjük Budai Árpádnak, hogy ellátogatott hozzánk és bemutatta faragásait! Mindenkinek nagy örömet szerzett a bibliai témájú kiállításával a cecei iskolában, hiszen az eljövetelt várjuk advent idején, és ez nem valósulhat meg a bibliai történetek ismerete nélkül!

Szabóné Várady Katalin, tanító