Felső tagozatosok jutalomkirándulása

Felső tagozatos tanulóink jutalomkirándulása

2023. szeptember 26-án Budapestre kirándult iskolánk 40 felső tagozatos tanulója. Ezt a lehetőséget jó tanulmányi munkájukkal, példamutató magatartásukkal vagy a közösségért végzett tevékenységükkel érdemelhették ki.

A Hungexpo területén Zöld Föld fenntarthatósági oktatási program részeként megalkotott fenntarthatósági élményprogram, a Heroes of the Future egy izgalmas kaland volt gyereknek, felnőttnek egyaránt. Hollywoodi szintű produkcióval, magával ragadó látványvilággal, élő szereplőkkel, interaktív játékokkal mesélt a fiataloknak a fenntartható jövőről .

A Heroes of the Future egy teljes egészében magyar szakemberek által fejlesztett, a témában egyedülálló, 75 perces élmény volt, amelyben tanulóink is főszereplőkké váltak egy olyan történetben, amit a résztvevők együttműködése alakított.

A Your Planet egy másik kiállítótérben látogatható szórakoztató, informatív és elgondolkodtató kiállítás volt, ahol látványos interaktív eszközök, kiállítási tárgyak, újrahasznosított anyagokból készült bútorok, berendezési tárgyak segítségével tapasztalhatták meg, hogy mi a fenntarthatóság, mit tehetnek érte egyénileg és közösen.

A kiállítás nagyságát jelzi, hogy 17 kiállítási téren sétálhattunk keresztül, a szárazföldi ökoszisztémáktól, az óceánokon át, a fenntartható településekig szembesülhettünk azzal, hogy mit tesz az emberi jelenlét a bolygóval, és hogy egyénileg, emberként mit tudunk változtatni azért, hogy élhetőbb, szebb, fenntarthatóbb környezetünk legyen.

A kiállítást egy különleges személlyel volt lehetőségünk megtekinteni. Unger Zsolt, a kiállítás megálmodója és producere csatlakozott hozzánk, így kulisszatitkokat is megtudhattunk a kiállítással kapcsolatban, ami még izgalmasabbá tette számunkra ezt a napot.

Markovitsné Jávorházy Kata és Szalai Lászlóné