Halloween party

A halloween ősi kelta hagyományokból kialakult autentikus ír ünnep október 31. éjszakáján (ami a Mindenszentek katolikus ünnep előtti este), amit elsősorban az angolszász országokban tartanak. Tanulóink az angol nyelv órákon számos új ismerettel gazdagodtak ezen jeles nappal kapcsolatban.

Az őszi szünet előtti utolsó tanítási napon több osztályban is tartottak Halloween-bulit a gyerekek.

A 4. osztályban délelőtt, a tanórákon édességet gyűjthettek a gyerekek, illetve kézműves foglalkozás keretében befőttes üvegből lámpást készítettek. Délután 14.00 órától zenés, táncos rendezvényt tartottak.

Az ötödik osztályban is remek hangulatban telt a délután, amelyre ötletesebbnél, ötletesebb finomságok érkeztek, a gyerekek nagy örömére. A sok édességet tánccal és játékkal dolgozták le.

A hatodik évfolyamon a szülőktől kaptunk hatalmas segítséget ahhoz, hogy a termet halloweeni köntösbe öltöztessük. A gyerekek örömére valamennyi szülő küldött süteményt, rágcsálni valót, üdítőt. A közös tánc, önfeledt szórakozás közelebb hozta egymáshoz a gyerekeket. Nagyszerűen sikerült a délután, a jövőben lehet még folytatása.