HAT-KP-1-2022/1-000580

Kedves Tanulóink! Kedves Szülők!

Nagy örömmel osztjuk meg a remek hírt, miszerint a Cecei Általános Iskola a Határtalanul! program 2022. évi „Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek” című pályázati kiírása kapcsán a „Nemzeti múltunk nyomában a Felvidéken” címen benyújtott pályázatát a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága támogatásra javasolta, amely alapján a Bethlen Gábor Alap felett rendelkező Bizottság döntése alapján 3.939.949 forint támogatásban részesült.

A pályázat keretében tanulóink 2023. tavaszán utazást tesznek a Felvidéken, történelmünk, nemzeti múltunk meghatározó helyszínein, Deáki, Galánta, Dévény, Pozsony, Ótura, Bajmóc, Selmecbánya, Garamszentbenedek, Nagyszombat, Trencsén, Trencséntornyos, Beckó, Körmöcbánya, Zólyom, Léva útvonalon.

Tanulóink szembesülhetnek azzal, hogy bár átlépik az országhatárt, mégis megtapasztalhatják a magyarság határon túlmutató szellemiségét, láthatják ennek örökségeit, erősítve nemzeti öntudatukat, kialakítva igényüket a nemzeti múlt megismerésére. Köszönjük a támogatást, az utazás lehetőségét!