Író-olvasó találkozó Telegdi Ágnessel

Telegdi Ágnes író-olvasó találkozóján jártunk

Október 6-án délelőtt író-olvasó találkozóra kaptunk meghívást a Községi Könyvtárba. Telegdi Ágnes írónő látogatott el hozzánk, aki állatokról szóló történeteket ír gyerekeknek, melyeket könyvekbe is rendez. Saját történeteit sokszor a valóság inspirálja, hiszen állatmegfigyeléseivel sok olyan dolgot tudott meg a vadon élő állatokról, amik írásra inspirálták.

A történetek illusztrálásához saját fotóit használja, sokszor megtörtént eseményeket dolgoz fel mesébe ágyazottan.

Szívügye az állatvédelem, amiben lelkes követőkre talált Cecén.

Örökös Ökoiskolaként és Madárbarát Iskolaként sokat teszünk az állatok megismeréséért, védelmükért, élőhelyük megtartásáért. A tanév során számos országos programhoz csatlakozunk a témában.

Aki nálunk jár, mindig megcsodálja madaraktól hangos parkunkat, amiről egész évben gondoskodunk.

Környezetvédelmünkl érdekében sok szép új fát is kaptunk az országfásítási program keretében, amit ezúton is köszönünk! Reméljük, hogy hamarosan ezek a fák is otthonul szolgálnak majd az iskola környezetében élő madaraknak!

Az írónő nagyon megdicsérte a cecei gyerekeket, hiszen a 2. évfolyamosok szinte minden állatot, madarat felismertek, jártasak az állatvédelemben, az állatokról való gondoskodásban. Csak ámultunk, amikor felsorolták, hányféle állat él a környezetükben és ezekkel milyen teendőket látnak el nap, mint nap.

Ágnes többször elmondta nekünk, hogy milyen előnyöket élvezünk ebből a szempontból a városi gyerekekkel szemben. Közvetlen környezetünkben élnek azok az állatok, amiket mások csak állatsimogatókból ismernek.

Nagyon köszönjük Sárvári Ilonának a meghívást, valamint Telegdi Ágnes írónőnek, hogy ellátogatott hozzánk Cecére és megmutatta számunkra, hogy hétköznapi tevékenységeink során milyen értékes munkát végzünk az állatvédelem terén!

Szabóné Várady Katalin, tanító