Író-olvasó találkozó Telegdi Ágnessel

Október 7-én, pénteken délelőtt Telegdi Ágnes, írónő és természetfotós volt a vendégünk, aki az Országos Könyvtári Napok keretében országszerte közel 2000 gyermeknek – többek között a Cecei Általános Iskola második osztályos tanulóinak is – összesen 32 településen tartott előadásokat. Az interaktív foglalkozás során a fotózásain megélt élményekről, a mókusok életéről, megmentett őzikéről, s a bátor hattyúról is mesélt nekünk.

A diákok nagyon élvezték az előadást, izgalmas volt számukra, hogy az írónő ilyen közel hozta hozzájuk a könyvekből, s mesékből már jól ismert állatok mindennapjait. Amellett, hogy nagyon sok új információt megtudhattak a környezetünkben élő állatokról, a meséknek, személyes történeteknek köszönhetően egy igazi kikapcsolódás is volt ez számukra.

Úgy gondolom, nem csupán a megszerzett ismeretek miatt volt hasznos ez a program az osztály számára, de a történetek által az írónő közelebb hozta hozzájuk az állatokat, a természetet, ezáltal fejlesztve empátiakészségüket, érzelmi intelligenciájukat. Ez pedig a jövőben különösen fontos képesség lesz a környezetvédelem, s ez által egy fenntartható életvitel megalapozásához.