Kirándulás a Csodák Palotájába

Tehetségeink támogatása, kirándulás a Csodák palotájába

A Talentum Tehetséggondozó Műhely pályázatában résztvevő diákokkal lehetőségünk nyílt egy kiránduláson való részvételre. Két műhely, a Robotika és a Táblajáték ’szakkörösei’ is Budapestre, a Csodák palotájába látogattak.

Március elején a Cecei Iskoláért Közhasznú Alapítvány jóvoltából, a pályázat lezárása képpen a tanulók egy olyan kirándulásra utazhattak, ahol tovább bővíthetik a már megszerzett ismereteiket az adott csoport témájával kapcsolatban. Így esett a választás az említett helyszínre. A második, harmadik és negyedik évfolyamos diákok a nekik kijelölt útvonalon haladva ismerkedhettek meg a fények, hangok, a mágnesesség, a gravitáció, a bolygók csodáival. Egy előadást is megtekinthettek a hétköznapi fizika témájában. A bátrabbak kipróbálhatták a fakírágyat is, az érdeklődők pedig egy kémiai laborban érdekes kísérletet végezhettek.

A jó hangulatú nap végén lezárult a pályázat fő része, azonban még nem dőlhetünk hátra, mert még előttünk áll a munkáinkból szervezett kiállítás bemutatása, mellyel iskolánk diákjainak jelentős részét is sikerül talán érdeklődővé tenni a témánkkal kapcsolatban.