Kódolás Hete

„Code Week” Kódolás Hete a Cecei Általános Iskolában

2022. október 8. és 23-a közötti időszak a kódolásról szól. Ekkor kerül megrendezésre egy nemzetközi kezdeményezés, a Code Week, azaz a Kódolás Hete, melynek keretében nagyobb figyelmet kap a programozás, az algoritmikus gondolkodás, a robotika.

Iskolánk is csatlakozott a kezdeményezéshez, melynek keretében minden diák megtalálhatta a számára legérdekesebb programot.

Az alsó tagozaton kódolós színezőt oldottak meg a gyerekek, felső tagozaton a Scratch programmal készítették el alkotásaikat. Első osztályos szakkörön robotegérkét és robotméhecskét kellett célba juttatniuk a kicsiknek. Ezeken felül Robotika szakkörön Lego robotokat programoztak a tanulók. Sor került egy robotépítő pályázatra, melyre rengeteg alkotás érkezett be, belőlük kiállítást szerveztünk az iskola aulájában. A Klett Kiadó jóvoltából Scottie Go készlet érkezett az intézménybe, melyet örömmel próbáltak ki a tanulók.

Ebben az időszakban nagyobb figyelmet kapott iskolánkban a kódolás, de ez a hétköznapokon sem marad el, mivel Robotika szakkörökön és Digitális kultúra tanórákon folyamatosan jelen van.

A diákok szeretnek ezekkel az eszközökkel dolgozni, a játékon felül összetett gondolkodásra is szükségük van ahhoz, hogy a blokkprogramozás világában boldoguljanak, és megvalósítsák a terveiket.