Madarak és fák napja II.

Madarak és fák napja a Cecei Általános Iskolában

Olyan szerencsés helyzetben vagyunk a cecei iskolában, hogy majdnem egy hektáron park vesz körül minket, ami sok-sok fával és madárral gazdagítja életünket. A mi iskolánk mindig madárdaltól hangos, így természetes, hogy több éve elnyertük a Madárbarát iskola megtisztelő címet a Magyar Madártani Egyesülettől. Ilyenkor, május 10-én is szeretettel gondolunk „hasznos barátinkra”, akiknek sok madártetetőt készítünk a télen, és tavasszal, nyáron a dalukkal és a kártevők pusztításával hálálják meg a gondoskodást.

Az idei évben is készítettünk madár fát, amire a diákok ragaszthattak madarakat. Feladatokat, kvízeket készítettünk, hogy életkoruknak megfelelően minél több ismeretet szerezzenek tollas barátainkról.

Ebben nagy segítségünkre volt Kocsi-H. Péter és testvére László is, akik a mai napon egy kacagó gerlepárt hoztak az iskolába, a többiek nagy örömére! A nap folyamán többször hallgathattuk a gerlék hangját az aulában, megnézegethettük őket, többen meg is simogatták a „vendégeket”, akik nagy türelemmel tűrték a kíváncsi tekinteteket.

Köszönjük Petiéknek és édesanyjuknak, Erikának, hogy elhozták nekünk a madarakat, és így, testközelből is megfigyelhettük őket!