Mikulás program a Székesfehérvári Szent György Oktatókórházban

Vidámságkeltő Mikulás program a Székesfehérvári Szent György Oktatókórházban

A COVID járvány előtt a Cecei Általános Iskola tanulóival 10 éven keresztül látogattunk el Mikulás programunkkal a Székesfehérvári Szent György Oktatókórház gyermekosztályaira. Olyan program volt ez, ami minden résztvevő számára meghatározó „élményt” nyújtott az elesettek, a betegek támogatásáról, az örömszerzésről. Volt diákjaink ma is szívesen emlegetik a Kórházi Mikulás Programot, amin részt vettek cecei iskolásként.

2023. december 5-én, kedden ezt a szép hagyományt elevenítettük fel, amikor ismét ellátogattunk a Gyermeksebészetre vidám Mikulás dalainkkal és jelenetünkkel.

A program egyik szervezője Tornócziné Bondor Csilla tanárnő már hetekkel ezelőtt összeállította a Mikulás dalokból álló dalcsokrot, amit nagy szeretettel gyakoroltak a vidám kórus tagjai az iskola 6. osztályából, név szerint Ferenczi Réka, Káldi Zoé, Markovits Rebeka, Patai Rózsa, Szabó Luca Loretta, Szakál Petra és Trázer Luca.

A dalokat két krampusz játékos civódása követte. A Ferenczi Réka és Szakál Petra által előadott vidám jelenetet mindenki nagy érdeklődéssel fogadta, és aminek a Mikulás megjelenése vetett véget. A kedves ajándékhozónak mindenki nagyon örült, gyermekek és felnőttek egyaránt a kórházban, hiszen ezen a helyen minden vidámságra, kedvességre szüksége van mindenkinek.

Az ajándékozók finom gyümölcsökkel és szaloncukorral kedveskedtek a betegeknek, amit felajánlásokból valósítottak meg.

Olyan szeretettel fogadták a cecei iskolásokat, hogy megígértük, jövőre ismét ellátogatunk a betegekhez és ápolóikhoz, hogy fel-felvidítsuk őket!

Köszönjük a szaloncukor felajánlásokat, Bali Péter támogatását és az utazásunkat megszervező önkormányzatok segítségét, hogy ez a nagyszerű érzékenyítő program az idei évben is megvalósulhatott!

Mert segíteni öröm!

Szabóné Várady Katalin szervező