Október 1. – Az idősek világnapja

Október elseje az Idősek világnapja, amikor is egy kicsit nagyobb figyelmet kapnak a szépkorúak közösségünkben. Szívesen gondolunk életük sok-sok tapasztalatára, a nekünk nyújtott szeretetükre, az átadott tapasztalatukra, a hagyományaikra. Az iskolában is sokat beszélgetünk ezen a napon az idősebb korosztály jellemzőiről, kitágítjuk a családon kívülre is az idősek körét, vagyis, hogy sok idősebb embertársunk él körülöttünk, akik nem családtagok, szomszédok, ismerősök, de gazdagítják életünket.

Az Őszirózsa Nyugdíjas Klubban hétfőnként találkoznak az idősebb korosztály tagjai, így ezen a napon látogattak el a Cecei Általános Iskola 4. és 8. évfolyamos tanulói egy kis köszöntéssel. Versekkel és egy csodás népdalcsokorral köszöntötték a megjelent hölgyeket- mert hiszen sajnos évek óta ők képviselik a nyugdíjasokat.

A 4. osztályosok Szakál Petra és Trázer Luca verseivel köszönték meg a gondoskodást, amit a csengő hangú énekeseink: Ferenczi Réka, Horváth Marietta, Magyar Amanda és Trázer Luca követtek. Szóló és közös énekeik betöltötték a nyugdíjas klub falait és mindenkinek a lelkét is felvidították-bizton állíthatom.

Őket a végzős korosztály képviselői Gaál Levente, Demeter Jázmin és Takács Janka követték, akik már kicsit komolyabb formában köszönték meg a sok fáradozást és nyújtottak örömteli tanácsokat a további évekre a szépkorúak számára.

Az ünnepség zárásaként nem maradhatott el a diákok és felkészítő tanáraik bemutatkozása sem, hiszen az is hagyomány a klubban, hogy Tornócziné Bondor Csilla és Szabóné Várady Katalin tanítványai bemutatkozzanak az idősek számára, mert ők minden alkalommal szeretnék pontosan tudni, hogy kik köszöntötték őket. Így történt ez most is.