Október 12. – Fátyol iskolaprogram

Iskolánk 4., 5., 6. és 7. évfolyamos diákjai közül jónéhányan abban a jutalomban részesültek, hogy 2021. október 12-én részt vehettek Budapesten, a Hungexpo területén megrendezett világkiállításon. A 8. osztályos diákok tanulmányi kirándulás keretében vettek részt a programon osztályfőnökükkel, Király Lászlóval.

Ezt a nagyszerű lehetőséget a FÁTYOL ISKOLAPROGRAM biztosította a diákok számára.

Az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás kiemelten fontos küldetése volt, hogy a legfiatalabb generáció számára is bemutassa hazánk természeti kincseit, a benne élő ember múltját és jelenét. De talán még jelentősebb az a vállalás, amely az emberi tevékenységnek azt a szemléletét ismerteti meg, ami a fenntartható természetgazdálkodás – a vad- és erdőgazdálkodás, a vadvédelem, a környezettudatos életmód és a környezetterhelés csökkentése – alapját képezi, és amely újabb és újabb megoldásokat keres a jövőnk megbízható tervezése szempontjából.  

A Fátyol Iskolaprogram célkitűzése volt a környezeti nevelés támogatása a Világkiállítás tematikus tárlatainak, valamint a természetmegőrzést és fenntartható természetgazdálkodást bemutató programjainak, előadásainak bemutatása révén.

Úgy éreztük, hogy ezt a lehetőséget nem mulaszthatjuk el, így Szalai Lászlóné és Bali Péter kollégánk korán reggel vonattal indult el a 20 fős csoporttal Budapestre. Sok tanulónknak  már az utazás is nagy izgalmat jelentett, mivel ritkán vagy egyáltalán nem utaztak még vasúton. 

A Hungexpo területén megrendezett eseményen 8 hatalmas pavilonban különböző témájú interaktív kiállítások, virtuális valóság játékok segítették megismerni Földünk élővilágát.

Hazánk vadászatával és vadgazdálkodásával ismerkedhettünk meg a Központi Magyar Kiállításon, de meglátogattuk a külön csarnokban bemutatkozó, a világ minden tájáról érkező nemzetek stadionjait is. Az állandó kiállítások betekintést nyújtottak a különböző helyi élőhelyekre és állatfajokra is.

A tartalmas nap után késő délután vonattal érkeztünk Cecére.

A gyerekek nevében köszönjük a lehetőséget, és a Szülői Közösség támogatását is!