Pályaorientációs nap a 4-5. osztályban

Október 15-én, szombaton pályaorientációs napot tartottunk iskolánkban. A negyedik és ötödik osztályosok közös programon vettek részt.

Mi leszel, ha nagy leszel? Sokszor hangzik fel napjainkban is az ismert kérdés. A témanap célja az volt, hogy olyan ismereteket gyűjtsenek a gyerekek, melyek segítségével könnyebbé válhat számukra ennek a kérdésnek a megválaszolása.

A nap indításaként az ötödik osztályos gyerekek szülei tartottak előadást foglalkozásukról, mindennapi munkájukról. A gyerekek büszkén mutatták be édesapjukat, akiknek köszönhetően bepillantást nyerhettünk az informatikus, a villanyszerelő, a gumigyárban dolgozó, a közútkezelői feladatokat végző szülők munkájába és a méhészet rejtelmeibe. Az előadások után vetélkedő keretében mérték össze tudásukat a jelenlévő szülőkkel, pedagógus kollégákkal kibővült csapatok. A vetélkedőt focibajnokság követte Vonya Kornél testnevelő tanár irányításával. Három csapat mérte össze képességeit és mindhárom csapatban – legnagyobb örömünkre – a mai nap előadói is részt vettek. Hatalmas köszönet jár mindazoknak, akik programunk sikeréhez hozzájárultak!