Rákóczi kupa

Három év kihagyás után a Székesfehérvári II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola ismét megrendezte a Rákóczi kupát. Március 21-én több tantárgyból is szerveztek tanulmányi versenyeket.

Iskolánkat az ötödik osztályosok VadÁszok nevű csapata: Ferenczi Réka, Kovács Katica, Markovits Rebeka és Asbóth József képviselte. Matematikából mérték össze tudásukat kortársaikkal.

A versenyen csapatban kellett dolgozniuk, összesen két óra állt rendelkezésre a feladatok megoldására, melyek zárt borítékokban sorakoztak a feladatosztó asztalán. A csapatok csak a fantázianevét és pontszámát láthatták, ez alapján tetszőleges sorrendben választhatták maguknak a feladatokat. Egy-egy probléma megoldásán tetszőleges ideig dolgozhattak, válaszaikat részletesen indokolni kellett. Viszont, ha egyszer beadták a megoldást, akkor visszakérni, javítani már nem lehetett az adott feladatot. A teremben több csapat is dolgozott egyszerre, így a zajos környezet tovább nehezítette a munkát.

A gyerekek érdekes, de nehéz feladatokat kaptak. A versenyen jól érezték magukat, ügyesen és hatékonyan dolgoztak együtt. Büszkék vagyunk rájuk! A verseny eredménye április elejére várható.